Psühholoogia instituudi tudengid olid edukad üliõpilaste teadustööde konkursil

15. detsembril autasustati Eesti Teaduste Akadeemias 2021. aasta parimaid üliõpilaste teadustöid. Riiklikud preemiad anti välja kolmel õppeastmel ja kuues teadusvaldkonnas. Taaskord saavutasid edu ka psühholoogia instituudi tudengid ja nende juhendajad.

Sotsiaalteaduste valdkonnas sai rakenduskõrgharidusõppe ja bakalaureuseõppe üliõpilaste astmes 1. preemia Kadi Reintam konkursitöö „Söömishäirete sümptomite muutuse seosed diagnostiliste kategooriate ning seisundiärevuse ja depressiooniga“ eest.

Magistriõppe üliõpilaste astmes sai 1. preemia Triinu Ojalo konkursitöö „Depressiooni ja antidepressantide kasutuse seoses dementsuse ja Alzheimeri tõve geneetilise riskiga“ eest ning 2. preemia Helo Liis Soodla konkursitöö „Dimensionaalse psühhopatoloogia käsitluse suunas: isiksusepõhine latentse profiili analüüs“ eest;

Palju õnne autoritele ja ka juhendajatele Kirsti Akkermannile, Kärol Soidlale ja Kelli Lehtole!

Teadusagentuurile esitati tänavu 495 konkursitööd 30 ülikoolist, neist enim magistriõppe kategoorias. Valdkondade lõikes esitati enim töid sotsiaalteaduste valdkonnas, järgnesid loodusteadused ning humanitaarteadused ja kunstid. Kõigi preemiasaajate nimekirja leiab ETAg-i kodulehelt.

Annika Tamme

Psühho-seksuoloog Annika Tamme pälvis ühiskondliku aktiivsuse preemia

Aasta õppeteo auhind

Koolipsühholoogide magistriõpe Pärnus pälvis Tartu Ülikooli aasta õppeteo tunnustuse

Õppeauhindade üleandmine

Tartu Ülikool tunnustas õppekvaliteedi edendajaid ja kuulutas välja aasta õppeteod